NARM trækker både på psykodynamiske modeller som tilknytningsteori/objekt-relationsteori og på somatiske metoder.
NARM bygger endvidere på karakterstruktursystemet, som blev udviklet af Wilhelm Reich og videreudviklet af Alexander Lowen med den biodynamiske teori, som fokuserer på forbindelsen mellem psykologiske temaer og det aftryk, som de afsætter kropsligt.
Med NARM tilbydes en ny vej til det relationelle arbejde, som er ressourceorienteret, ikke-regressiv, ikke-katarsisorienteret og helt klart ikke patologiserende.
Vi arbejder relationelt i nuet indenfor konteksten af, hvad den interpersonelle neurobiologi er funderet i. I NARM bliver dette kaldt somatisk mindfulness, hvilket er inspireret af en ikke-vestlig orientering om identitetens natur.
Det repræsenterer et fundamentalt skift at arbejde simultant på denne måde. Det har også betydelige kliniske implikationer ift. at forløse komplekse traumer og understøtte personlig og relationel vækst.
NARM-uddannelsens formål er opbygning og udbygning af kliniske kompetencer.
I træningen sikres den teoretiske, videnskabelige og empiriske basis for at forstå elementerne i NARM, og der bliver samtidig lagt vægt på, at deltagernes egen praksis og kliniske kompetencer bliver udviklet og forfinet.